Társoldalunk:

Pep Guardiola a tiltás ellenére marad a Manchester Citynél

2020.02.20. 08:03

A bajnoki címvédő Manchester City 2-0-ra nyert a West Ham ellen egy elhalasztott bajnokin szerda este. A lefújás után Guardiola elmondta, akkor is marad a Manchester Citynél, ha az UEFA helybenhagyja csapata kétéves eltiltását a nemzetközi kupasorozatoktól.

Pep Guardiola elmondása szerint akkor is marad, ha nem lesz sikeres a fellebbezés az UEFA döntése ellen. A klubot a pénzügyi fair-play szabályok megsértése miatt tiltotta el az UEFA, sokan attól tartanak, hogy ha marad a tiltás, az edző és kulcsjátékosok is távozhatnak.

„Nem fontos, mi történik, én személy szerint biztosan itt leszek. Ha nem rúgnak ki, ugye ez is megtörténhet, akkor száz százalék, hogy itt leszek.  Először is azért, mert szeretnék maradni, tovább is, mint ameddig a szerződésem érvényes. Segíteni akarom a klubot, hogy tudjuk tartani a szintet, amit sikerült elérnünk, talán jobban, mint valaha. Miért kéne mennem, amikor alig egy hónapja mondtam, hogy mennyire szeretem ezt a klubot és szeretek itt lenni. Beszéltünk a játékosokkal, a következő három hónapban koncentrálunk, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle" – mondta Guardiola.

Pep Guardiola marad Manchesterben, ha nem rúgják kiForrás: AFP/Oli Scarff

„Történt, ami történt, de még nincs vége. A klub fellebbez, magabiztos vagyok, szerintem érhetünk el sikert. Amikor hiszel az igazadban, akkor küzdeni kell, a klub pedig ezt fogja tenni, még nincs vége."
Guardiola üzent a Barcelonának is, a riporter szerint ugyanis olyan hírek érkeztek onnan, miszerint örülnek a City kizárásának, fantasztikusnak nevezték az UEFA munkáját.

„Ha Barcelonában boldogok, mert eltiltottak minket, azt mondanám, hogy várjuk meg a fellebbezést. De adnék egy tanácsot is, ne beszéljenek túl hangosan, mert bárki kerülhet hasonló helyzetbe. Fellebbezünk, és talán még össze is futhatunk a Barcelonával a Bajnokok Ligájában" – mondta Guardiola.