Társoldalunk:

Neuer elképesztő hibájából kapott gólt a Bayern - videó

2020.02.21. 22:31

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 23. fordulójának péntek esti mérkőzésén a Bayern München 3-2-re verte az utolsó helyen álló Paderborn ellen, így megerősítette a vezető helyét a tabellán.

A Bayern nem kezdett túl nagy elánnal – Mamba be is talált Neuer kapujába, de lesről indult –, viszont fokozatosan vette át a meccs irányítását. Hatalmas labdabirtoklási fölényben játszott a hazai együttes, majd szinte a semmiből Gnabry szerzett vezetést a 25. percben.

Innen sem változott sokat a játék képe, a Bayern kényelmesen játszott, amelyre a 44. percben rá is fázott: Neuer jött ki nagyon rosszul a kapujából, és nem találata el a labdát, Srbeny pedig köszönte szépen a lehetőséget, és egy kis labdavezetés után az üres kapuba lőtt.

Az 50. percben a második kényszerű cseréjét hajtotta végre a Paderborn, amely a veszélyesen játszó Mambát is elvesztette sérülés miatt. A Bayern a folytatásban ment előre becsülettel, de a vendég csapat kiválóan védekezett, így sokáig komoly helyzetig sem jutott el a címvédő, sőt, a Paderborn kontráiban is ott volt a veszély.

A 70. percben újra a Bayernnél volt az előny, Lewandowski lőtt magabiztosan hét méterről a kapu közepébe Gnabry passza után. 

Azonban nem sokáig örülhetett a bajor sztárcsapat, nagy meglepetésre öt perccel később egyenlített a Paderborn: Jastrzembski lövését még védte Neuer, de a kipattanót Sven Michel lőtte be négy méterről.

Itt még nem volt vége a meccsnek, ugyanis a 88. percben érkezett ismét Lewandowski, aki Gnabry beadása után öt méterről lőtt a kapuba.

Újabb gól már nem esett, így ha a vártnál nehezebben is, de nyert a Bayern a Paderborn ellen, és növelte az előnyét a tabellán.