Társoldalunk:

A Real Madrid elengedheti csapatkapitányát

2020.02.21. 09:44

Lehet, hogy 2021-től nem Sergio Ramos lesz a Real Madrid csapatkapitánya, ugyanis távozhat a klubtól.

A spanyol Marca úgy tudja, hogy a világ- és Európa-bajnok védő szeretné, ha a Real két évvel meghosszabbítaná 2021-ben lejáró szerződését, a klub azonban egyelőre visszakozik ettől, így a tárgyalások megrekedtek.

Ramos márciusban 34 éves lesz, azaz a kontraktus végén már 35, ezért a Madrid érthetően óvatos a csapatkapitány szerződésének megújításával. A Marca információi szerint nem zárkózik el teljesen a klub, de a vezetőség először szeretné látni, milyen teljesítményt nyújt Ramos a következő idényben, addig viszont nem az ő megtartása a fő cél.

Lehet, hogy már csak a következő szezonban láthatjuk Ramost Real-mezbenForrás: AFP/Oscar Del Pozo

Ramos többször is kijelentette, hogy a Realból szeretne visszavonulni, a királyiaknak azonban arra is figyelniük kell, hogy ne szegjék meg az UEFA pénzügyi fair play szabályát, azaz mindig legyen egyensúlyban a bevétel és a kiadás. Ha megszabadulnának Ramos évi 14 millió dolláros fizetésétől, akkor könnyebb helyzetbe kerülnének.

A Real eddig sem csinált ügyet abból, hogy elengedje aktuális csapatkapitányát. Fernando Hierro 35 évesen távozott, Raúl 33 volt, amikor átigazolt a Schalkéhoz (igaz, utolsó évében már nem volt kezdő), Iker Casillas pedig épphogy betöltötte a 34-et, amikor a Portóhoz szerződött.