Vágólapra másolva!
Az Újpest FC Zalaegerszegen fogadja majd a Puskás Akadémia csapatát az NB I 23. fordulójában. A fővárosi klub honlapjának keddi híradása szerint szombaton a Puskás Akadémia FC, március 14-én pedig a Paksi FC elleni találkozót rendezik a ZTE Arénában.

A Magyar Labdarúgó Szövetség korábban az Újpest–Fehérvár bajnoki meccs után sérülésveszélyesnek és játékra alkalmatlannak nyilvánította az újpesti stadion felújított gyepszőnyegét. Az újpestiek nem végeztették el időben a műfűszálak befűzését a hibridnek készült pályán, ezért a játéktér állapota folyamatosan romlott. A szükséges munkálatokat a márciusi, válogatott szünetben tudják majd elvégezni Újpesten.

A 20. fordulóra kiírt Újpest–Ferencváros meccset el is kellett halasztani, a Magyar Kupában pedig Szegeden fogadta a Fehérvárt az Újpest, majd a 22. fordulóban múlt szombaton felcserélte a pályaválasztói jogot a Kaposvár és az Újpest.

Kedden vált hivatalossá, hogy a szombati Újpest–Puskás Akadémia meccset Zalaegerszegen rendezik majd.

Az Újpest FC honlapja szerint a klubvezetők igyekeztek minél közelebbi helyszínt találni, de a zalaegerszegi stadion maradt az egyedüli opció, ami az MLSZ követelményeinek megfelel, és az adott időpontokban szabad. Hozzátették, hogy megkerestek minden szóba jöhető pályát üzemeltető első és másodosztályú klubot, de a bajnoki találkozók ütközésére vagy egyéb okokra hivatkozva nem tudtak a segítségükre lenni.