Társoldalunk:

Nincs közös kép, se kézfogás - így védekeznek a futballcsapatok a koronavírus ellen

2020.02.28. 19:55

A koronavírus egyre több országban jelenik meg, és a sport világát is alaposan felforgatja. A topligák együttesei eltérő módon küzdenek a betegség terjedése ellen.

Hivatalos honlapján adott ki közleményt a Bayern München a koronavírus kapcsán. A bajorok orvosi stábja úgy döntött, hogy a fennálló körülmények miatt a klub játékosai nem adhatnak autogramot a rajongóknak és a közös képek készítésére is lehetőleg nemet kell mondaniuk. A német együttes vezetősége a szurkolók megértését kéri a kialakult helyzettel kapcsolatban.

Angliában a Premier League-ben szereplő Newcastle United FC megtiltotta a labdarúgóinak, hogy kezet fogjanak egymással vagy másokkal. Abban bíznak, hogy ezzel az intézkedéssel csökkenteni tudják a potenciális fertőzésveszélyt.

A szigetországnál maradva a Tottenham sajtótájékoztatójára csak úgy mehetnek be az újságírók, ha előtte kitöltik a londoni klub által küldött kérdőívet és az eredmény alapján pozitív elbírálásban részesülnek. A kérdések arra koncentrálnak, hogy az adott újságíró volt-e mostanában Kínában, illetve a fertőzött országok valamelyikében.