Társoldalunk:

Elmarad a vasárnapi Juventus-Inter olasz rangadó a koronavírus miatt

2020.02.29. 13:03

A koronavírus miatt elmarad az olasz labdarúgó-bajnokság vasárnapi, bajnoki címről is döntő Juventus-Inter rangadó. A Serie A első két helyénálló csapat találkozója mellett május 13-ra halasztották a Milan-Genoa, Parma-Spal, Udinese-Fiorentina, Sassuolo-Brescia mérkőzéseket is.

A mérkőzéseket az eredeti tervek szerint zárt kapuk mögött rendezték volna, de a liga szerint sem a szurkolók, sem a közvetítők nem támogatták a nézők nélküli meccseket, továbbá a klubok is aggódtak a kieső jegybevételek miatt.

Múlt héten hasonló okok miatt négy találkozó maradt el a Serie A-ban, csütörtökön pedig az Internazionale zárt kapuk mögött fogadta a bolgár Ludogorec csapatát az Európa-ligában. A mostani, 26. fordulóból így öt találkozóra kerül sor, közülük a hétfői Sampdoria-Hellas Verona összecsapáson nem lesznek nézők.

A koronavírus decemberben Kínában ütötte fel a fejét, és továbbra is ott regisztrálják a megbetegedések és a halálesetek túlnyomó részét. A fertőzés ugyanakkor már több mint 50 országban megjelent. A COVID-19 nevű kórokozó ismert fertőzöttjeinek száma világszerte meghaladja a 83 ezret, a halálos áldozatok száma 2800 felett van. A vírus európai gócpontja Olaszország, ahol péntek estére 21-re emelkedett a halottak és 821-re a fertőzöttek száma.