Társoldalunk:

Újabb Bundesliga-meccs szakadt félbe a Hoffenheim elnökének gyalázása miatt

2020.03.01. 15:41

A szombati Hoffenheim–Bayern München mérkőzés után vasárnap újabb találkozót szakított félbe a játékvezető a Hoffenheim elnökét, Dietmar Hoppot gyalázó szurkolók miatt.

Ezúttal az Union Berlin–Vfl Wolfsburg mérkőzésen került elő a sindheimi klubtulajdonos nem sokkal az első félidő vége előtt, a 33. percben. Dietmar Hoppnak egy nagy molinón a "Hurensohn" felíratot feszítették ki a hazai drukkerek, ami nagyjából azt jelenti, hogy Herr Hopp édesanyja prostituáltként kereste a kenyerét.

A játékvezető rövid időre megállította a mérkőzést, a stadion műsorközlője pedig sportszerű szurkolásra biztatta a drukkereket. A félidő utolsó percében újra megjelent a molinó, ezúttal már egy másik képpel együtt, ami egy célkeresztben ábrázolta Hopp fejét. A mérkőzést ismét megszakította a játékvezet, a vendég játékosok levonultak a pályáról, miközben a berliniek próbálták jobb belátásra bírni a szurkolóikat. Amikor a műsorközlő bemondta, hogy a következő alkalommal a játékvezető véget vet a találkozónak, felzúgott a "sz.r DFB" rigmus, ami a Német Labdrúgó Szövetségnek (DFB) szólt, amelyik a szurkolók szerint megszegi saját 50+1-es szabályát azzal, hogy engedi indulni a Hoffenheimet a Bundesligában. 

Az első félidő végül 59 perc után ért véget, 2-0-s Union-vezetés után 2-2-vel. A második félidő már rendzavarás nélkül telt el. 

Az 50+1-es szabály azt jelenti, hogy papíron a német liga valamennyi csapatában a szurkolóké kell legyen legalább részvények fele plusz egy szavazt. Számos klub, köztük az olyan top csapatok, mint a Bayern München, drukkerei azonban úgy vélik, hogy a liga azzal, hogy teret ad Dietmar Hoppnak, hogy kvázi bármennyi pénzt pumpáljon a Hoffenheimbe, illetve ugyanezt tegye a Red Bull a lipcsei csapattal, szembe megy a saját szabályaival.

A vasárnapi eset azért is lehetett még különösen érdekes, mert az Union Berlin messze a Bundesliga legkisebb költségvetésű csapat, amelyik nagyon büszke rá, hogy szó szerint saját szurkolóinak a vére mentette meg. Eközben a túloldalon a világ legnagyobb autógyártója, a Volkswagen konszern által tulajdonolt wolfsburgi csapat sorakozott fel, mondhatni a számegyenes másik végpontját is megmutatva.