Újabb Bundesliga-meccs szakadt félbe a Hoffenheim elnökének gyalázása miatt

1. FC Union Berlin - VfL Wolfsburg Sports soccer Bundesliga Group
01 March 2020, Berlin: Football: Bundesliga, 1st FC Union Berlin - VfL Wolfsburg, 24th matchday, An der Alten Försterei stadium. Union fans on the forest side show banners with the words "Hurensohn" and the image of Dietmar Hopp, patron of TSG 1899 Hoffenheim, in the crosshairs. A stoppage of play followed. Photo: Andreas Gora/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to exploit or have exploited in the stadium and/or from the game taken photographs in the form of sequence images and/or video-like photo series.
Vágólapra másolva!
A szombati Hoffenheim–Bayern München mérkőzés után vasárnap újabb találkozót szakított félbe a játékvezető a Hoffenheim elnökét, Dietmar Hoppot gyalázó szurkolók miatt.

Ezúttal az Union Berlin–Vfl Wolfsburg mérkőzésen került elő a sindheimi klubtulajdonos nem sokkal az első félidő vége előtt, a 33. percben. Dietmar Hoppnak egy nagy molinón a "Hurensohn" felíratot feszítették ki a hazai drukkerek, ami nagyjából azt jelenti, hogy Herr Hopp édesanyja prostituáltként kereste a kenyerét.

A játékvezető rövid időre megállította a mérkőzést, a stadion műsorközlője pedig sportszerű szurkolásra biztatta a drukkereket. A félidő utolsó percében újra megjelent a molinó, ezúttal már egy másik képpel együtt, ami egy célkeresztben ábrázolta Hopp fejét. A mérkőzést ismét megszakította a játékvezet, a vendég játékosok levonultak a pályáról, miközben a berliniek próbálták jobb belátásra bírni a szurkolóikat. Amikor a műsorközlő bemondta, hogy a következő alkalommal a játékvezető véget vet a találkozónak, felzúgott a "sz.r DFB" rigmus, ami a Német Labdrúgó Szövetségnek (DFB) szólt, amelyik a szurkolók szerint megszegi saját 50+1-es szabályát azzal, hogy engedi indulni a Hoffenheimet a Bundesligában.

Az első félidő végül 59 perc után ért véget, 2-0-s Union-vezetés után 2-2-vel. A második félidő már rendzavarás nélkül telt el.

Az 50+1-es szabály azt jelenti, hogy papíron a német liga valamennyi csapatában a szurkolóké kell legyen legalább részvények fele plusz egy szavazt. Számos klub, köztük az olyan top csapatok, mint a Bayern München, drukkerei azonban úgy vélik, hogy a liga azzal, hogy teret ad Dietmar Hoppnak, hogy kvázi bármennyi pénzt pumpáljon a Hoffenheimbe, illetve ugyanezt tegye a Red Bull a lipcsei csapattal, szembe megy a saját szabályaival.

A vasárnapi eset azért is lehetett még különösen érdekes, mert az Union Berlin messze a Bundesliga legkisebb költségvetésű csapat, amelyik nagyon büszke rá, hogy szó szerint saját szurkolóinak a vére mentette meg. Eközben a túloldalon a világ legnagyobb autógyártója, a Volkswagen konszern által tulajdonolt wolfsburgi csapat sorakozott fel, mondhatni a számegyenes másik végpontját is megmutatva.