Társoldalunk:

A klublegenda elismerte, felajánlották neki a Barca kispadját

2020.03.04. 16:00

Ronald Koeman, az FC Barcelona egykori játékosa és a holland válogatott jelenlegi szövetségi kapitány elismerte, Ernesto Valverde kirúgása után felajánlották neki a katalán csapat kispadját.

Ernesto Valverdét január 13-án menesztette az FC Barcelona vezetősége, és még aznap bejelentette Quique Setiént. A katalán klubvezetés először nem a korábbi Betis-edzőt kereste meg, hanem a klub két korábbi legendás játékosát, Xavi Hernándezt, aki jelenleg a katari al-Szadd edzője és Ronald Koemant, aki a holland válogatottal készül a nyári Európa-bajnokságra.

Megkerestek, de nemet mondtam, mert a holland válogatott szövetségi kapitánya vagyok" – mondta Koeman, aki csapatával simán kijutott az Európa-bajnokságra és bejutott a Nemzetek Ligája döntőjébe is.

Ronald Koeman az FC Barcelona történetének egyik legjobb védőjeForrás: 2009 Getty Images/Bob Thomas

Koeman 1989 és 1995 között futballozott Barcelonában, 1992-ben győztes gólt lőtt a Sampdoria elleni BEK-döntőben.

A holland szövetségi kapitány az egyik kedvenc játékosa, Frenki De Jong barcelonai teljesítményéről is beszélt.

Más poszton játszatják, mint amihez korábban hozzászokott, de ha ez az edzői döntés, akkor ott kell bizonyítania. Fiatal játékos, aki a különböző játéktapasztalatokból sokat tanul majd, én azonban más szerepkörben számítok rá" – tette hozzá a holland válogatott szövetségi kapitánya, akinek a csapatát Olaszországgal, Bosznia-Hercegovinával és Lengyelországgal sorsolták össze a Nemzetek Ligájában.