Vágólapra másolva!
A Franca Kupa elődöntőjében az Olympique Lyon hazai pályán 5-1-re kikapott a Paris Saint-Germaintől.

A találkozónak a PSG volt az esélyese, amely az idei szezonban már oda-vissza legyőzte a Lyont a bajnokságban. Ennek ellenére a hazaiak kezdték jobban a meccset, és már a 11. percben megszerezték a vezetést. Egy eladott labda után Karl Ekambi futott el a jobbszélen, a középre lőtt labdájára Martin Terrier érkezett, és hét méterről a kapuba belsőzött.

Három perccel később egyenlítettek a párizsiak. Egy jobboldali szögletet Layvin Kurzawa csúsztatott kapura, a francia válogatott hátvéd fejese minden bizonnyal gól lett volna, de a kapu előtt ólálkodó Kylian Mbappé azért még besegítette a labdát a kapuba.

A folytatásban a párizsiak irányították a játékot. A kezdőben helyet kapó Edinson Cavani két gólt is lőhetett volna, de a 36. percben szerzett találatát a játékvezető les miatt nem adta meg, a 43. percben pedig a kapufát lőtte telibe.

Edinson Cavani kulszerepet vállalt a PSG győzelmében Forrás: AFP/Jeff Pachoud

A második félidőt jól kezdte a Lyon, az 57. percben Moussa Dembele fejese kerülte el néhány centivel a PSG kapuját.

A 61. percben megfogyatkozott a hazai csapat, a PSG pedig közel került a győzelemhez.

Mbappé baloldali beadása után Cavani került volna helyzetbe, azonban a rajta védekező Fernando Marcal kézzel belekapott a labdába, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt, a Lyon játékosát pedig második sárga lappal kiállította. A büntetőhöz Neymar állt oda, topogott néhányat, majd hanyag eleganciával a bal alsó sarokba gurított a jobbra vetődő Anthony Lopes mellett.

A 70. percben eldőlt a mérkőzés, Kylian Mbappé pedig pályafutása egyik legszebb gólját lőtte. A 21 éves csatár a saját térfelén szerzett labdát, majd megindult a Lyon kapuja felé, egy embert lefutott, egyet pedig kegyetlenül megforgatott, majd 11 méterről a kapu jobb oldalába lőtt.

A francia világbajnok csatár a legutóbbi négy Lyon elleni mérkőzésén már hét gólt lőtt.

A párizsi csapat ezt követően sem állt le, és a 81. percben újabb gólt lőtt. Neymar baloldali szöglete után kavarodás alakult ki a Lyon kapuja előtt, a rövid felszabadításra Pablo Sarabia érkezett, és 13 méterről a bal alsó sarokba bombázott.

Az utolsó tíz percben a PSG már nem szakadt meg, de azért a 93. percben Mbappé meg összehozta a mesterhármasát. Egy gyors ritmusváltás után Neymar kapott labdát a balszélen, a középre lőtt labdáját Mbappé elsőre a kapus lábába lőtte, a kipattanót azonban közelről a kapuba kotorta.

A Paris Saint-Germain sorozatban hatodszor jutott be a fináléba, a XXI. században pedig már 12. alkalommal döntőzhet a Francia Kupában.

Francia Kupa, elődöntő
Olympique Lyon-Paris Saint-Germain 1-5 (1-1)