Történelmet írt a német kapus, négy tizenegyest védett a büntetőpárbajban

1. FC Saarbrücken - Fortuna Düsseldorf Sports soccer DFB Cup Round of 16
03 March 2020, Saarland, Völklingen: Football: DFB Cup, 1st FC Saarbrücken - Fortuna Düsseldorf, 4th round, Hermann Neuberger Stadium. Saarbrücken goalkeeper Daniel Batz celebrates the victory. Photo: Oliver Dietze/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to exploit or have exploited in the stadium and/or from the game taken photographs in the form of sequence images and/or video-like photo series.
Vágólapra másolva!
A Német Kupa negyeddöntőjében a negyedosztályban szereplő Saarbrücken 1-1-es döntetlen játszott a Bundesligában szereplő Fortuna Düsseldorffal, majd hosszabbítás után tizenegyespárbajban győzött. A Saarbrücken ezzel 35 év után jutott elődöntőbe, míg a csapat kapusa, Daniel Batz történelmet írt, ugyanis négy tizenegyest is kivédett a büntetőpárbajban.

Az első félidő közepén a Saarbrücken szerzett vezetést, azonban a találkozó hajrájában a kapujából előremerészkedő Florian Kastenmeier egy szöglet után fejelni tudott, a lecsorgót pedig Mathias Jörgensen a jobb felső sarokba továbbította, így egyenlített a Düsseldorf. A hosszabbításban nem született újabb gól, így jöhetett a tizenegyespárbaj, amelyben a negyedosztályú csapat kapusa, Daniel Batz négy tizenegyest is hárítani tudott, ezzel olyat tett, amire még sosem volt példa a Német Kupában.

A Saarbrücken legutóbb az 1984/85-ös szezonban jutott a Német Kupa elődöntőjébe, akkor a későbbi győztes KFC Uerdingen csapatától kapott ki a legjobb négy között.

A Saarbrücken a német futball első csapata, amelyik a negyedik ligából jutott be az elődöntőbe.