Vágólapra másolva!
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) első helyén álló Liverpool az elmúlt három mérkőzésén kikapott, pedig előtte megállíthatatlannak tűnt. Az angol újságírók azonnal elkezdték kongatni a vészharangot, a csapat holland védője, Virgin van Dijk azonban csattanós választ adott a kritikákra.

A bajnokságban 26 győzelem és egy döntetlen után kapott ki a Liverpool nagy meglepetésre a Watfordtól (0-3), előtte a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén az Atletico Madrid ellen (0-1), legutóbb pedig az FA Kupából is kiesett a Chelsea ellen (0-2).

A Chelsea elleni kupameccset követően az újságírók azonnal a vereségekről kezdték faggatni Virgin van Dijkot, aki csattanós választ adott arra, hogy könnyen lehet, hogy a Liverpool csak a Premier League-t fogja megnyerni.

A Virgil van Dijk nem érti, miért támadják máris a Liverpoolt Forrás: AFP/Paul Ellis

„Csak a Premier League-t? Így? Csak? Kis semmiség megnyerni, nem igaz? Mondjuk megnyertük az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot is,

de persze ezt azonnal elfelejtik. Az életben mindig vannak olyan emberek, akik soha nem elégedettek. A pozitívumokra koncentrálok, jó helyzetben vagyunk" – mondta kissé ingerülten Van Dijk. Nem is csoda, mivel a Liverpool-szurkolók 1990 óta nem ünnepelt bajnoki címet Angliában, amelyet már nehezen lehetne elvenni a jelenlegi elsőtől.

A BL-címvédő Liverpool gyorsan javíthat, ugyanis jövő héten szerdán már otthon fogadja az Atlético Madridot a legrangosabb európai kupasorozat nyolcaddöntőjének a visszavágóján.