Szoboszlaiék bejutottak az Osztrák Kupa döntőjébe

Horizontal
Salzburg's Hungarian midfielder Dominik Szoboszlai heads the ball during the UEFA Champions League Group E football match between RB Salzburg and Liverpool FC on December 10, 2019 in Salzburg, Austria. (Photo by JOE KLAMAR / AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Osztrák Kupa elődöntőjében a Szoboszlai Dominikkel felálló Red Bull Salzburg 1-0-ra legyőzte hazai pályán a LASK Linz együttesét, így bejutott a fináléba.

Az első félidőben a salzburgi csapat játszott fölényben minden tekintetben. Szoboszlai Dominik csapata többet birtokolta a labdát (53-47 százalék), ráadásul három alkalommal kaput is talált a hét próbálkozásából, míg a LASK Linz egyszer lőtt kapura, ám abból hiába lett gól, Marko Raguz lesről indult, így nem adta meg a játékvezető. A Salzburg is megszerezhette volna a vezetést,

a legnagyobb helyzet épp Szoboszlai előtt adódott, de a magyar középpályás a 39. percben ziccerben Alexander Schlagerbe lőtte a labdát.

A második félidő is Szoboszlai helyzetével kezdődött, de a magyar focista újabb lövését is védte a LASK kapusa.

Az 50. percben már ő is tehetetlen volt, a fantasztikus formában lévő dél-koreai Hee-Chan Hwang Patson Daka passza után talált a hálóba.

A folytatásban sem tudott változtatni a játékán a LASK, sokkal többet próbálkozott a Salzburg, igaz a vendég együttes birtokolta ekkor többet a labdát. A kevés vendég lehetőség egyikéből egyenlíthetett volna a linzi együttes, de Cican Stankovic nagyot védett Joao Klauss léc alá tartó fejesénél az 57. percben.

A meccs hátralávő részében is a Salzburg előtt adódtak lehetőségek

- Szoboszlai könyöklésért a 81. percben még összeszedett egy sárga lapot -,

de újabb gól már nem esett, így a hazai együttes jutott a fináléba.

A közel tízperces hosszabbításban öt sárga és két piros lapot osztott ki a játékvezető.

A hazai csapatból Enock Mwepu, míg a vendégektől Reinhold Ranftl állt ki.

A május elsején megrendezésre kerülő klagenfurti döntőben a másodosztályú SC Austria Lustenau lesz a Red Bull Salzburg ellenfele.