Társoldalunk:

Letartóztatták Ronaldinhót Paraguayban

2020.03.05. 08:21

Paraguayban a helyi hatóságok letartóztatták a világbajnok brazil futballistát, Ronaldinhót és bátyját, Robertót, mivel a gyanú szerint hamis útlevéllel léptek be az országba.

A 2002-ben világbajnok, 2005-ben aranylabdás brazil legenda és testévre egy Nicolas Belotti nevű paraguayi kaszinótulajdonos meghívására érkezett a Brazíliával szomszédos országba, hogy ott több médiaeseményen is részt vegyen. A paraguayi belügyminisztérium közlése szerint azonban szerda éjjel őrizetbe vették a testvérpárt, miután a gyanú szerint hamis útlevéllel hagyták el hazájukat, illetve léptek be a vendéglátó országba. A szállodai szobájukban a saját nevükre szóló, de őket paraguayi állampolgárként feltüntető íratokat találtak, írja a helyi La Nacion című lapra hivatkozva a Goal.com nevű oldal. 

Paraguayi rendőrök vezetik el a csuklyával letakart fejű Ronaldinhót egy asuncioni golfklubbólForrás: AFP/Norberto Duarte

Ronaldinho és testvére jelenleg nem rendelkezik brazil útlevéllel, azt ugyanis bevonta hazájuk hatósága, miután nem voltak hajlandóak befizetnek azt a 8,5 millió dollárnak megfelelő összegű büntetét, amit egy természetvédelmi területen megvalósított engedély nélküli építkezés miatt szabtak ki rájuk még 2018-ban. Útlevél nélkül el sem hagyhatnák Brazíliát, azonban tavaly szeptemberben mégis kinevezték az ország egyik idegenforgalmi nagykövetének.