A Liverpool kulcsembere nem játszhat az Atlétcio elleni BL-visszavágón

Horizontal
Liverpool's Brazilian midfielder Roberto Firmino (L) and Liverpool's Brazilian goalkeeper Alisson Becker pose with the trophy following the 2019 FIFA Club World Cup Final football match between England's Liverpool and Brazil's Flamengo at the Khalifa International Stadium in the Qatari capital Doha on December 21, 2019. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Jürgen Klopp vezetőedző szerint csípősérülés miatt kihagyja szombaton a Bournemouth elleni bajnoki mérkőzést, valamint szerdán a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóját Alisson, az FC Liverpool labdarúgócsapatának kapusa.

A korábban remek formában futballozó Mersey-parti együttes legutóbbi négy tétmérkőzéséből hármat elveszített, a 27 esztendős brazil kapus a legutóbbi vereség alkalmával, a Chelsea ellen a keretből is kimaradt.

„Alisson kiesett. A Chelsea elleni FA-kupa mérkőzés előtt kisebb sérült szenvedett. Azt hittük, semmi különös, amúgy sem játszott volna, a terv szerint a kispadon pihent volna.

– mondta a Liverpool edzője, aki megerősítette, hogy a brazil kapus se a szombati Bournemouth, se a szerdai Atlético Madrid elleni meccsen sem lesz bevethető. - Azt nem tudom, hogy az Everton elleni bajnokin játszhat-e, egyelőre annyi biztos, hogy jövő héten biztosan nem védhet" – tette hozzá Jürgen Klopp.

Alisson Becker kihagyja az Atlético elleni visszavágót Forrás: AFP/Javier Soriano

A szövetségi kapitány Tite sem hívta be Alissont a brazil válogatottba a március 27-i, Bolívia elleni találkozóra, illetve a négy nappal későbbi, Peru elleni mérkőzésre.

A kisebb hullámvölgy ellenére a Liverpool előnye 22 pont a Premier League-ben. A BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén Madridban az Atlético 1-0-ra győzött.