Társoldalunk:

A koronavírus miatt zárt kapus lehet a legnagyobb német focirangadó

2020.03.09. 07:47

A koronavírus miatt zárt kapuk mögött rendezhetik meg a német labdarúgó-bajnokság egyik, ha nem a legnagyobb rangadójának számító Borussia Dortmund-Schalke mérkőzést.

A Bundesligát is elérte a koronavírus és annak kellemetlen hatásai. A március 14-én, szombaton 15:30-tól megrendezésre kerülő 155. Ruhr-vidéki derbire nagy valószínűség szerint nem engedik be a szurkolókat.

A Bundesligát is elérte a koronavírus hatásaForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Guido Kirchner

Vasárnap délután Jens Spahn, a német egészségügyi miniszter azt javasolta, hogy minden olyan rendezvényt, amely 1000 főnél több embert mozgat meg, töröljenek - írja a német Bild.

A Dortmund és a Schalke ősi riválisai egymásnak. Alapesetben a Signal Iduna Parkban szinte biztosan telt ház, azaz több mint 80 000 néző előtt játszanák a mérkőzést. Azonban fő az elővigyázatosság. Németországban eddig 1000-nél több igazolt megbetegedés történt, haláleset szerencsére még nem következett be.

A Dortmund a bajnoki címért, a Schalke az európai kupaindulást jelentő 6. helyért van nagy csatában, ezért van kiemelt jelentősége a két rivális szombati összecsapásának.