Vágólapra másolva!
Hétfőn derült ki, hogy a bolgár kormány döntése értelmében határozatlan ideig minden mérkőzést zárt kapuk mögött játszanak majd Bulgáriában. Ez alól a március 26-i bolgár-magyar Európa-bajnoki pótselejtező sem jelent kivételt. Az U21-es válogatott szövetségi kapitánya, Gera Zoltán szerint ez azonban akár a mi malmunkra is hajthatja a vizet.

A 97-szeres magyar válogatott játékos, a 2020-as Európa-bajnokság budapesti nagykövete egy rendezvény részeként tartott motivációs előadást a Kölcsey Központban, ahol a haon.hu-nak a bolgár-magyar pótselejtezőről is beszélt.

Gera Zoltán szerint akár előnyt is jelenthet, hogy Szófiában nem lesznek nézők Forrás: MLSZ TV

„Nyilván az fontos lenne, hogy szurkolók előtt lehessen lejátszani a mérkőzéseket, mert róluk szól a futball. Érthető okokból azonban erre nem lesz lehetőség. Azonban így gyakorlatilag egy

teljesen semleges pályán játszunk majd, ami nem rontja az esélyeinket, sőt mivel idegenben kellene játszani, ez nekünk jelenthet előnyt.

Problémát inkább az okozhat, ha a csapat, továbbjutva, a Puskásban is zárt kapuk mögött kell, hogy fogadja a másik párharc győztesét. Remélem, hogy rendeződik addig a helyzet. Ettől függetlenül a csapatnak a legjobbját kell nyújtania bármilyen körülmények között, ez csak mentális felkészülés kérdése" – mondta Gera Zoltán.