Elhalasztják a ManCity-Real Madrid visszavágót a BL-ben

Guardiola
Real Madrid's French coach Zinedine Zidane (L) and Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola greet each other at the end of the UEFA Champions League round of 16 first-leg football match between Real Madrid CF and Manchester City at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on February 26, 2020. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Manchester City hivatalosan is bejelentette, hogy elhalasztják a Real Madrid elleni labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóját, amelyet jövő hét kedden rendeztek volna. Közben a francia L'Équipe már megírta, hogy a Bajnokok Ligája és az Európa-liga küzdelmeit a jövő héttől felfüggesztik.

A közleményben semmi meglepő nincs, ugyanis a Real Madrid játékosai 15 napos karanténba vonultak, miután kiderült, hogy a klub egyik kosarasának pozitív lett a koronavírus-tesztje.

A City egyeztetett a Reallal és az UEFA-val is a döntésről, emellett jobbulást kívánt az ellenfél játékosainak. Az első mérkőzést Pep Guardiola csapata 2-1-re nyerte meg a Santiago Bernabeuban.

Valószínűleg a játéknap másik találkozóját, a Juventus-Lyont (első meccs: 0-1) is elhalasztják, ugyanis a torinóiak is karanténban vannak, ráadásul náluk fertőzött játékos is van Daniele Rugani személyében.

A francia L'Équipe című napilap csütörtök délutáni kiadásában már arról írt, hogy a Bajnokok Ligája és az Európa-liga küzdelmeit is felfüggesztik. A cikkben az is szerepelt, hogy az idei Európa-bajnokságot 2021-re halasztják.

Elmarad a futball EB, leáll a Bajnokok Ligája

A L'Équipe című francia sportnapilap csütörtökön délután arról írt, hogy az UEFA a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztja az idei labdarúgó Európa-bajnokságot. Az UEFA március 17-én kedden olyan videókonferenciát szervezett, amelyen az 55 tagállam valamennyi képviselője részt vesz.

Amennyiben ez a döntés a jövő héten megszületik, akkor a felfüggesztett európai kupasorozatokat a nyár elején, az Európa-bajnokság eredeti időpontjában be lehet fejezni - amennyiben a világjárvány addigra levonul.