Társoldalunk:

Elhalaszthatják az Eb-pótselejtezőket, veszélyben a bolgár-magyar meccs is

2020.03.12. 12:03

Román sajtóhírek szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a válogatott mérkőzések, így a március végi Európa-bajnoki pótselejtezők és U21-es Eb-selejtezők elhalasztására készül a koronavírus-járvány miatt, és ezt már jelezte is tagszövetségeinek. A Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap szerint a hivatalos bejelentés két-három nap múlva várható – írja az nso.hu.

A román szövetség (FRF) aggódva várja a március 26-ára kitűzött Izland–Románia Eb-pótselejtezőt, miután kiderült, hogy az országba lépéskor kötelező kéthetes karantén miatt nem számíthat az olasz és francia bajnokságokban szereplő játékosaira.

Razvan Burleanu, a FRF elnöke azzal a lehetőséggel is számol, hogy nem engedi el Izlandra a román válogatottat. „A játékosok biztonsága és egészsége a legfontosabb, ezért nem is hozzuk az országba a fertőzött országokban élő futballistákat. A legkisebb kockázat esetén a csapat nem utazik el Izlandra" – nyilatkozta Burleanu szerda este a Digi Sport televíziónak. Az elnök szerint korai még a mérkőzés elhalasztásáról beszélni, de aggodalmait már jelezte az UEFA-nak, amellyel állandó kapcsolatban áll.

Elhaszthatják a bolgárok elleni meccsetForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Mindeközben bosnyák sajtóhírek szerint a helyi szövetség az Észak-Írország elleni Eb-pótselejtező halasztást kérte az UEFA-tól. Amennyiben az Európai Labdarúgó-szövetség elhalasztja az Európa-bajnoki pótselejtezők, akkor a bolgár-magyar összecsapás sem kerül megrendezésre.