Társoldalunk:

A FIFA minden nemzetközi meccs elhalasztását ajánlja

2020.03.13. 23:04

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pénteki közleményében azt ajánlja, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt márciusban és áprilisban valamennyi nemzetközi mérkőzést halasszanak el.

"A futball általános szabályait, amelyek kötelezik a klubokat, hogy engedjék el a játékosaikat a válogatott mérkőzésekre, nem alkalmazzuk márciusban és áprilisban" - olvasható a FIFA honlapján. A FIFA leszögezte, a jelenlegi körülmények között mérkőzést rendezni egészségi kockázattal jár mind a játékosok, mind a közönség számára. A magyar válogatottat nem érinti az állásfoglalás, mert március 26-ára tervezett Európa-bajnoki pótselejtezője már biztosan elmarad. Viszont a klubok együttműködése nélkül a többi Eb-pótselejtező sem lebonyolítható.

Az európai szövetség (UEFA) jövő kedden - videokonferencia keretében - tanácskozik arról, miként folytatódjanak a szinte egész Európában leállt nemzeti bajnokságok, illetve nemzetközi versenysorozatok, de médiaértesülések szerint a kontinensviadal megrendezése is téma lesz.

A nemzetközi szövetség ígérete szerint a klubokkal, a játékosokkal és a kontinentális szövetségekkel közösen vizsgálja majd meg a versenynaptár átszervezését, hogy a meccsek elmaradása minél kevesebb kárt okozzon.