Társoldalunk:

A Juventus 340 ezer eurót gyűjtött Piemonte régiónak

2020.03.13. 19:26

Az olasz labdarúgó-bajnokságban címvédő Juventus 340 ezer euró támogatást gyűjtött össze Piemonte régiónak a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez.

A klub bejelentése szerint a férfi és női első csapat tagjai döntöttek úgy, hogy támogatják az egészségügyi rendszert "elkülönítve, mégis közösen" elnevezésű kezdeményezésükkel, amelyhez több mint 1100 adakozó járult hozzá. A Juventus célja egymillió euró összegyűjtése.

A torinói klub olasz válogatott játékosáról, Daniele Ruganiról szerdán derült ki, hogy pozitív lett a koronavírustesztje. Ennek hatására a védővel érintkező játékostársak és alkalmazottak - összesen 121 ember - karanténba került. A Zebrák keddi, Olympique Lyon elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóját pedig elhalasztotta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA). Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) hétfőn a járvány terjedése miatt április 3-áig minden sportesemény megrendezését, így a Serie A-t is felfüggesztette.

Olaszországban eddig több mint 15 ezer embert fertőzött meg a Covid-19 járvány, a halálos áldozatok száma pedig meghaladta az ezret.