Az olasz szövetség a foci-Eb halasztását kéri

olasz labdarúgó szövetség
New President of the Italian Football Federation (FIGC), Gabriele Gravina poses with the federation's logo following the vote during the elective assembly of the FIGC on October 22, 2018 at the Hilton hotel of Rome's Fiumicino airport. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt a nyári Európa-bajnokság halasztását kéri az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) az olasz szövetség (FIGC), abban a reményben, hogy így be tudják fejezni a jelenleg szünetelő bajnoki idényt.

"Megpróbáljuk befejezni a bajnokságot, ez lenne sportszerű és korrekt a klubok rengeteg befektetése és áldozata után" - jelentette be vasárnap Gabriele Gravina, a FIGC elnöke. A Serie A küzdelmei ideiglenesen hétfőn a 26. fordulóval értek véget. Arról, hogy befejezik-e a bajnokságot, március 23-án határoz a FIGC.

Az FIGC korábban azt közölte: ha lehet folytatni a Serie A-t, akkor rájátszás dönthet a bajnoki címről, mivel arra már szinte biztosan nem lesz lehetőség, hogy az összes elmaradó mérkőzést pótolják. Ezúttal azonban Gravina reményét fejezte ki, hogy június 30-ig kitolhatják az idényt, amennyiben az UEFA az Európa-bajnokság halasztása mellett határoz. A kontinensviadal a tervek szerint június 12-én kezdődik Rómában, a július 12-ig tartó tornát 12 városban, köztük Budapesten rendeznék.

Az UEFA kedden cáfolta az Eb halasztásáról szóló sajtóhíreket, és hozzáfűzte: "a tervezett menetrendet nem kell módosítani". Az európai szövetség kedden videókonferenciában tart egyeztetést a nemzetközi sorozatokról és az Eb-ről.