Társoldalunk:

Feljelentették a Real Madrid sztárját, mert nem ment karanténba

2020.03.19. 15:29

A szerb hatóságok eljárást indítottak a Real Madrid labdarúgója, Luka Jovic ellen, miután elhagyta a koronavírus-járvány miatt kijelölt karantént.

A 22 éves csatár a járvány által sújtott Spanyolországból múlt héten tért vissza hazájába, ahol a szerb lapok beszámolói szerint az utcán látták sétálni, valamint fotó készült róla a barátnője születésnapi ünnepségén.

A Covid-19 járvány terjedésének lassítására hozott szerb rendelkezések szerint azoknak, akik a vírussal küzdő országokból térnek vissza Szerbiába, 28 napos önkéntes karanténba kell vonulniuk.

Luka Jovics (jobbra), nyáron érkezett a Real Madrid csapatáhozForrás: AFP/Javier Soriano

A hatósági bejelentés - név közlése nélkül - arról számolt be, hogy "milliomos" futballisták szegték meg az előírásokat. 

A tény, hogy közismert sportolók, nem menti fel őket a büntetés alól"  - fogalmazott Nebojsa Stefanovic belügyminiszter csütörtökön. 

"Vagy betartják a törvényeket, vagy börtönbe kerülnek"  - szögezte le, hozzáfűzve: a törvény alapján egytől 12 évig terjedő szabadságvesztést róhatnak ki járvány idején az önkéntes vagy hatósági karantént elhagyókra.

A hétszeres szerb válogatott Jovic - aki tavaly nyáron szerződött az Eintracht Frankfurttól a Real Madridhoz - nem kommentálta az esetet. Médiaértesülések szerint azzal, hogy hazatért Szerbiába, megszegte a királyi gárda karantént elrendelő előírását.