Tovább tart a szünet az MLS-ben, halasztják a svéd bajnokság rajtját

David Beckham to launch MLS team Horizontal
David Beckham bejelentése Miamiban
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt további sporteseményeket halasztanak el vagy törölnek világszerte, illetve speciális intézkedéseket hoznak.

A Svéd Labdarúgó Szövetség elhalasztotta az élvonal rajtját, így a szezon nem április 3-án, hanem csak május végén vagy június elején kezdődik majd.

Az Egyesült Arab Emírségekben felfüggesztették az összes sporteseményt a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében.

A Nemzetközi Karate Szövetség (WKF) június 26-28-ra halasztotta az olimpiai kvalifikációs tornáját, amelyre eredetileg május 8-10-én került volna sor Párizsban. A kvótaszerző sorozat utolsó néhány állomása közül - szintén a koronavírus miatt - a közelmúltban törölték a rabati és a madridi Premier League-viadalokat, csakúgy, mint a március végi bakui Európa-bajnokságot. A versenyek törlése miatt lezárult a széria, amelynek során kategóriánként a négy legtöbb pontot szerzett sportoló kvalifikált az ötkarikás játékokra, magyar karatés azonban nincs köztük.

A párizsi tornán kategóriánként - a férfiaknál és a nőknél is egyéni formagyakorlatban, valamint három küzdelmi súlycsoportban rendeznek versenyeket - újabb három sportoló harcolhatja ki a tokiói szereplést. A fennmaradó két-két helyről egy úgynevezett olimpiai szisztéma alapján döntenek majd, amelynek egyik fő célja, hogy minél több kontinens és ország vehessen részt a sportág történelmi bemutatkozásán.

David Beckham új csapata is rögtön kényszerpihenőre vonult Forrás: AFP/Rhona Wise

Az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) csütörtöki bejelentése szerint május 10-ig biztosan szünetel a bajnokság, mivel az Egyesült Államok Országos Járványügyi és Betegségmegelőzési Központja vasárnap azt javasolta, hogy a következő nyolc hétben halasszák el vagy mondják le az ötven főnél több embert érintő rendezvényeket. Az MLS múlt csütörtökön még csak azt közölte, hogy harminc napig nem rendeznek mérkőzéseket. A liga illetékesei csütörtökön ismét leszögezték: törekednek rá, hogy a teljes szezont meg tudják rendezni idén.