A halasztás ellenére sem kap új nevet a foci-Eb

Russia St.Petersburg Economic Forum logo UEFA football SPIEF 2019 SPIEF
5907103 07.06.2019 Euro 2020 Soccer Championship's trophy is displayed during the "Football in the city interiors" session as part of the St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) at ExpoForum Convention and Exhibition Centre in St. Petersburg, Russia. Evgeny Biyatov / Sputnik
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt elhalasztották egy évvel, de az UEFA nem változtatja meg a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nevét.

Az UEFA már korábban meghozta a döntését, hogy a 2020-as Európa-bajnokságot 2021. június 11. és július 11. között rendezik majd meg. A döntés a keddi videokonferencia eredményeként született meg, az 55 tagállam egyetértésével.

Az UEFA elsősorban azért is döntött a halasztás mellett, hogy a klubfutball jelenleg szünetelő bajnokságait be tudják fejezni, ne jelentsen extra nyomást a nyári Európa-bajnokság.

A halasztás ellenére marad a 12 rendező város és a lebonyolítás rendje sem változik, sőt az európai szövetség nevet sem változtat, UEFA EURO 2020 lesz a torna hivatalos neve.

Minden marad, csak a dátum változik Forrás: Sputnik/Evgeny Biyatov

Az UEFA célja, hogy ha a helyzet engedi, akkor június 30-ig érjenek véget a nemzeti bajnokságok, valamint a Bajnokok Ligája és az Európa-liga küzdelmei. Ez azért is fontos, mert a játékosokkal jellemzően június 30-ig kötik a szerződéseket a klubok.

A jegyekkel kapcsolatos fontos információ, hogy aki rendelkezik a 2020-as eseményre belépővel, annak ez a 2021-es tornára is érvényes marad.

A halasztás egyébként további három rendezvényt is érint, így a Nemzetek Ligája döntőjét, a női Eb-t és az U21-es Eb-t is.

FRISSÍTÉS: Az UEFA péntek este közleményben elismerte: korábban tévedésből közölte, hogy jövőre is UEFA EURO 2020 lesz a kontinensviadal neve, arról ugyanis még nem született döntés.