Társoldalunk:

A halasztás ellenére sem kap új nevet a foci-Eb

2020.03.20. 16:43

A koronavírus-járvány miatt elhalasztották egy évvel, de az UEFA nem változtatja meg a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nevét.

Az UEFA már korábban meghozta a döntését, hogy a 2020-as Európa-bajnokságot 2021. június 11. és július 11. között rendezik majd meg. A döntés a keddi videokonferencia eredményeként született meg, az 55 tagállam egyetértésével.

Az UEFA elsősorban azért is döntött a halasztás mellett, hogy a klubfutball jelenleg szünetelő bajnokságait be tudják fejezni, ne jelentsen extra nyomást a nyári Európa-bajnokság.A halasztás ellenére marad a 12 rendező város és a lebonyolítás rendje sem változik, sőt az európai szövetség nevet sem változtat, UEFA EURO 2020 lesz a torna hivatalos neve.

Minden marad, csak a dátum változikForrás: Sputnik/Evgeny Biyatov

Az UEFA célja, hogy ha a helyzet engedi, akkor június 30-ig érjenek véget a nemzeti bajnokságok, valamint a Bajnokok Ligája és az Európa-liga küzdelmei. Ez azért is fontos, mert a játékosokkal jellemzően június 30-ig kötik a szerződéseket a klubok.

A jegyekkel kapcsolatos fontos információ, hogy aki rendelkezik a 2020-as eseményre belépővel, annak ez a 2021-es tornára is érvényes marad.

A halasztás egyébként további három rendezvényt is érint, így a Nemzetek Ligája döntőjét, a női Eb-t és az U21-es Eb-t is.

FRISSÍTÉS: Az UEFA péntek este közleményben elismerte: korábban tévedésből közölte, hogy jövőre is UEFA EURO 2020 lesz a kontinensviadal neve, arról ugyanis még nem született döntés.