Társoldalunk:

Változik az U21-es hazai rendezésű foci-Eb időpontja

2020.03.23. 21:12

A Magyar Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján tudatta, hogy a jövő nyáron esedékes magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokság időpontja minden bizonnyal változni fog, hiszen az eredetileg tervezett időpontban, 2021 júniusában a felnőtt Eb-t rendezik meg.

Az UEFA múlt héten bejelentette, hogy a tervek szerint az idén nyárra tervezett Európa-bajnokságot 2021 júniusától rendezi meg. Magyarország egy másik nagyszabású rendezvényben is érintett ebben az időszakban, hiszen javában zajlik az U21-es Európa-bajnokság előkészítése, melynek magyar részről Budapest (Bozsik-stadion), Győr, Székesfehérvár és Szombathely ad majd otthont.

Az európai szövetség tájékoztatása alapján az Európa-bajnokságot várhatóan nem az eredetileg tervezett júniusi időpontban rendezik meg. A javaslat az, hogy a pontos időpontról a következő időszakban szülessen döntés, az események alakulásának tükrében. Ami bizonyos, az UEFA szeretné megtalálni második legrangosabb férfi válogatott tornája számára a lehető legmegfelelőbb időpontot a 2021-es versenynaptárban. 

Az U21-es Eb-nek a Gera Zoltán vezette magyar válogatott házigazdaként biztos résztvevője.