Vágólapra másolva!
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München labdarúgócsapatának játékosai és vezetői beleegyeztek a fizetéscsökkentésbe, az így felszabaduló összeggel pedig a klub azon dolgozóit segítik, akiknek a koronavírus-járvány idején veszélybe került a megélhetésük.

A Bild információja szerint a Bayern hétfőn tartott megbeszélést a járvány miatt kialakult helyzet miatt. A tárgyalás pedig sikeresnek bizonyult, így a jövőben a labdarúgók és a vezetőség tagjai is 20 százalékkal kevesebb fizetést kapnak. Ezt a pénzt pedig a klub, illetve azok a dolgozók kapják, akik nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány miatt.

A Bayern Münchennél is csökkentek a fizetések Forrás: AFP/Daniel Roland

Nem a bajor szárcsapat az első, amely csillapítani próbálja a koronavírus-járvány klubra nehezedő gazdasági hatásait, illetve segít a dolgozóinak. Németországban a Borussia Dortmund és a Borussia Mönchengladbach játékosai is engedtek a fizetésükből, Olaszországban a Juventus, míg Spanyolországban a Barcelona járt el hasonlóan.

A szakemberek szerint a Bundesliga csapatai húsz éve nem voltak ennyire nehéz gazdasági helyzetben a kieső jegybevételek, szponzori pénzek és tévés jogdíjak miatt.