Társoldalunk:

Egy étteremben kapta a hírt az angol focista, hogy pozitív lett a koronavírustesztje

2020.03.25. 08:34

Éppen egy étteremben ebédelt az angol harmadosztályú focibajnokságban (League One) szereplő Portsmouth futballistája, amikor érkezett a rossz hír.

Sean Raggett ekkor tudta meg, hogy pozitív lett a második koronavírustesztje, ami teljes sokként érte, ugyanis csapattársaival néhány nappal korábban szintén kivizsgáltatta magát, és mindenkinek negatív lett az eredménye. A sokk után azonban Raggett pontosan úgy viselkedett, ahogy ilyen hírt hallva kell. Azonnal elhagyta a helyszínt, ahol még nagyjából 25 fő tartózkodott, a szüleihez hajtott, akikkel közölte, hogy nem maradhat a házban, majd a barátnőjét is elküldte otthonról.

"Csak két barátommal tartom a kapcsolatot, és persze mindenkit értesítettem, aki akkor ott volt a bárban, hogy vizsgáltassa ki magát" – mondta a futballista, akivel három csapattársa is együtt szórakozott az emlékezetes estén.

Az angol labdarúgásban a futball-liga (EFL) döntésének értelmében március 13-án minden valamennyi sorozatban beszüntették a mérkőzéseket, amelyek a tervek szerint csak májusban indulnak újra.

(Címlapi képünkön: Sean Raggett a Lincoln City játékosaként ünnepeli a Burnley elleni sikert az FA-kupa 5. fordulójában 2017-ben)