Újabb Bundesliga-csapat focistái mondtak le a fizetésük egy részéről

fbl Horizontal, Union Berlin
Union Berlin's Danish forward Marcus Ingvartsen celebrates scoring the opening goal with his teammates during the German Cup (DFB Pokal) quarter-final football match Bayer Leverkusen v Union Berlin in Leverkusen, western Germany on March 4, 2020. (Photo by SASCHA SCHUERMANN / AFP)
Vágólapra másolva!
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Union Berlin labdarúgócsapatának játékosai is beleegyeztek, hogy lemondanak fizetésük egy adott százalékáról, így segítve a klub azon dolgozóit, akik a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek.

Többek között a szurkolói bolt, a jegyiroda és egyéb kiszolgáló létesítmények is bezártak, így a korábban ott dolgozóknak jól jön a focisták és a szakmai stáb által felszabaduló összeg. Az Union Berlin egyébként jelezte, hogy március 31-ig biztosan nem állnak edzésbe a felnőttcsapat keretéhez tartozó játékosok.

Németországban a Bayern München, a Borussia Dortmund és a Borussia Mönchengladbach játékosai is engedtek a fizetésükből, Olaszországban a Juventus, míg Spanyolországban a Barcelona járt el hasonlóan.

A szakemberek szerint a Bundesliga csapatai húsz éve nem voltak ennyire nehéz gazdasági helyzetben a kieső jegybevételek, szponzori pénzek és tévés jogdíjak miatt.