Társoldalunk:

Az Atalanta-Valencia BL-mérkőzés egy biológiai bomba volt

2020.03.26. 10:34

Bergamo polgármestere, Giorgio Gori szerint súlyos következményei lettek annak, hogy február 19-én nézők előtt került sor az Atalanta-Valencia labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzésre.

Továbbra is Olaszország és Spanyolország a koronavírus-járvány európai gócpontjai. Ennek a két országnak a csapatai mérkőztek meg egymással Milánóban február 19-én a BL-ben 40 000 néző előtt.

40 ezer néző előtt játszották február 19-én az Atalanta-Valencia BL-nyolcaddöntőtForrás: NurPhoto/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

A vírus ekkor már jelen volt Olaszországban, de Lombardia tartományban csak két nappal a találkozó után jelent meg, három nappal később pedig az első haláleset is megtörtént, és már 60 fertőzöttet jegyeztek fel a régióban. 

Ez a mérkőzés egy biológiai bomba volt, ami után a vírus terjedése rohamosan felgyorsult. Számos olyan szurkoló lehetett azon az estén a San Siróban, aki már magában hordozhatta a fertőzést  - mondta Giorgio Gori, Bergamo polgármestere.

A város vezetője szerint ez a mérkőzés lehetett az egyik olyan ok, ami miatt ennyien megfertőződtek az északolasz tartományban. Az Atalanta egy bergamói csapat, azonban stadionja nem volt alkalmas a BL-mérkőzések megrendezésére. Ezért a nyolcaddöntőhöz hasonlóan már az őszi csoportmérkőzéseiket is Milánóban játszották.

Forrás