Négy német élcsapat nyújt segítséget a többi bajba jutott klubnak

Horizontal
Közös állásponton a nagy riválisok
Vágólapra másolva!
Négy klub, a Bayern München, a Borussia Dortmund, a Lipcse és a Bayer Leverkusen összesen 20 millió eurót rakott össze azoknak a csapatoknak, amelyek a koronavírus miatt nehéz gazdasági helyzetbe kerültek.

A négy legtehetősebb német klub a közvetítési díjakból és a saját kasszájukból összesen 20 millió euróval segíti a bajba jotutt élvonalbeli és másodosztályú csapaotkat.

Közös állásponton a nagy riválisok Forrás: AFP/Christof Stache

A német szabályok értelmében a klubokat 50 százalék plusz egy szavazattal az anyaegyesület irányítja, így viszonylag ritka egyetlen tőkeerős tulajdonos, amely ilyen helyzetben segíteni tudna.

"The aim of the campaign is to provide financial support for hardship cases triggered by the corona crisis," it read. "We have always said that we will show solidarity if clubs are at fault because of this exceptional situation, which they can no longer manage alone."

A német liga vezetője, Christian Seifert kiemelte, hogy nagyon komoly a szolidaritás a német klubok és az egész társadalom tagjai között, külön megköszönte a négy német BL-csapat nagylelkű összefogását.