Az NB I-es focicsapatoknál is csökkenhetnek a fizetések

Nyikolaj Szignyevics, Ferencváros, DVSC, Pávkovics Bence
Debrecen, 2019. február 16. A ferencvárosi Nyikolaj Szignyevics (b) és a debreceni Pávkovics Bence a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Debreceni VSC - Ferencváros mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. február 16-án
Vágólapra másolva!
Az elhúzódó koronavírus-járvány egyre inkább érezteti gazdasági hatását a labdarúgásban is. A Csakfoci értesülése szerint a Debrecennek volt egy igen komoly egységes fizetéscsökkentési javaslata az NB I-es klubok felé, amit azonban nem fogadtak el. Sok csapatnál azonban így is jelentős bércsökkentésre kell számítani.

A Debrecennek volt egy igen jelentős, egységes fizetéscsökkentési javaslata az NB I-es klubok felé arra az időszakra, amíg a csapatok nem tudnak készülni a bajnokságra. Úgy tudják azonban, hogy ezt

a klubok nem fogadták el, az egyesületek képviselői inkább egyénileg szeretnének dönteni a csökkentések mértékéről.

A Csakfoci megkereste Róka Gézát, a DVSC cégvezetőjét, aki egyben az NB I-es bizottság elnöke is.

de egyelőre több konkrétumról nincs értelme ezzel kapcsoltban beszélni. Mi szeretnénk a többi klubbal összehangolva kialakítani egy közös álláspontot, de ha ez nem megy, akkor mindenki önállóan, a saját helyzete szerint hozza majd meg a döntéseit – mondta Róka.

A Debrecennél hamarosan csökkenhetnek a bérek Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A lap szerint a Debrecennél hamarosan csökkenthetik a béreket, de nem az eredetileg elképzelt mértékben, hanem az első körben 40-40 százalékos csökkentésre tehetnek javaslatot a játékosoknak.

„Azt egyelőre nem tudom megmondani, hogyha igen, akkor nálunk ez milyen mértékben fog megvalósulni. Sok mindent mérlegelni kell, ne felejtsük el, hogy nekünk a legfőbb értékeink a játékosok, ezért egy olyan döntésnek kell születnie, amit mindenki elfogad és megért ebben az átmeneti időszakban – zárta Róka Géza.

Az NB I-es klubok jelentős része szeretne élni majd a bérek csökkentésének lehetőségével, ami akár 20-30 százalékos is lehet

– ne feledjük, ehhez a játékosok hozzájárulása is szükséges -, de vannak olyan klubok is, ahol ez a téma egyelőre nincs napirenden. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor folytatódhat a bajnokság, pozitív becslések szerint május közepén lehetnek újra meccsek a magyar élvonalban.