Majdnem három év után hazaengedték a kórházból az Ajax tehetségét

Abdelhak Nouri
Ajax's Dutch midfielder Abdelhak Nouri arrives at the Ajax training compound for the first training of the new season in Amsterdam. Abdelhak Nouri has suffered "serious and permanent" brain damage following his collapse over the weekend, his club Ajax said on July 13, dashing earlier hopes the promising prospect would make a quick recovery. / AFP PHOTO / ANP / Sander Koning / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
Kiengedték a kórházból Abdelhak Nourit, az Ajax Amszterdam 22 éves játékosát, aki 2017-ben kapott szívrohamot a pályán.

A hatalmas tehetségnek számító, korábbi holland utánpótlás-válogatott középpályás 2017 júliusában, egy Werder Bremen elleni felkészülési meccs 72. percében esett össze. Szerencsére meg tudták menteni az életét, viszont maradandó agykárosodást szenvedett és 2018 augusztusáig kómában feküdt.

Azóta annyit javult az állapota, hogy az orvosok hazaengedték, de továbbra is ellátásra szorul. A családi házat teljesen akadálymentesítették annak érdekében, hogy kerekesszékben lehessen vele közlekedni. Testvére, Abderrahim azt is elmondta, hogy mióta otthon van, még gyorsabban gyógyul, jót tesz neki a családi környezet, és bizonyos módon kommunikálni is képes a többiekkel, pedig 2017-ben még arra készítették fel az orvosok, hogy ha túléli, akkor is alig maradnak életfunkciói.

"A futball köti le a legjobban, sokat nézzük a tévében. Olyankor látható rajta a legtöbb érzelem is" - árulta el Abderrahim a De Wereld Draait Doornak.