Társoldalunk:

A Vasas legendája már hónapok óta karanténban van korábbi betegségei miatt

2020.03.28. 08:16

A Vasas és a magyar válogatott egykori kiváló labdarúgója, Mészöly Kálmán hónapok óta önkéntes karanténban tölti idejét. A Szőke Szikla hosszú ideig betegeskedett, agyvérzése, kétoldali tüdőgyulladása, koszorúér-szűkülete és bélrendszeri problémája is volt. Ezek miatt hónapokat töltött kórházban, s azóta is rendszeresen jár orvoshoz, szerencsére időben kapott információt a világra leselkedő koronavírus-veszélyről.

 

„Időben értesültek az aput kezelő orvosoktól a közelgő járványról, s hogy ezt majd nem szabad félvállról venni. Ezért már hetekkel ezelőtt úgy döntöttek, hogy édesapám ne menjen nagyobb közösségbe, így már jó ideje karanténban van – mesélte a Blikknek Mészöly Géza, az Európa-bajnoki bronzérmes védő kisebbik fia. 

A legendának természetesen hiányoznak a meccsek, viszont talál kedvére valót a tévében, az ismétlések között is.

Mészöly Kálmán sajnálja, hogy a járvány miatt leálltak a bajnokságokForrás: MTI/Illyés Tibor

„Sajnálja, hogy a járvány miatt leálltak a bajnokságok, de örömmel nézi a 2016-os Európa-bajnokság találkozóinak az ismétléseit, mivel ezek nem voltak meg otthon felvételeken, így most boldogan figyeli újra mindegyiket. Ezenkívül olvasgat, keresztrejtvényt fejt, várja nagyon a nyarat, s a jó időnek köszönhetően már sétálgathat a kertben. Próbál ő is pozitívan hozzáállni a helyzethez – folytatta Mészöly Géza, aki kiemelte, a leletei kielégítőek a Vasas-legendának.

A 61-szeres válogatott Mészöly Kálmánnak a bezártság ellenére is lehet oka az örömre. Mészöly Géza szerint nagyon boldog, hogy jelölt a Nemzet Sportolója címre. A szurkolói felméréseken is szépszámú szavazatot kapott. A fia elmondása szerint megtiszteltetés lenne számára, ha ilyen illusztris társaságba kerülhetne.