Társoldalunk:

Már csak B kategóriás klubok várnak a világbajnok német támadóra

2020.03.28. 15:45

Michael Rummenigge, a Borussia Dortmund korábbi válogatott labdarúgója úgy véli, hogy a világbajnok Mario Götzére, aki jelenleg ugyancsak a BVB játékosa, a jövőben már csak "B kategóriás" klubok számítanak majd.

Az 56 éves, fiatalabb Rummenigge-fivér - akinek testvére, Karl-Heinz a Bayern München vezérigazgatója - a sportbuzzer.de portálon közzétett blogjában írt erről.

"Olyan klubokra gondolok, mint az Everton, a West Ham, vagy az olasz középcsapatok. A Bundesligában a Borussia Mönchengladbachba illene, vagy a Leverkusenbe" – fogalmazott Rummenigge, aki háromszor volt bajnok a Bayern Münchennel, egyszer pedig Német Kupát nyert a Dortmunddal.

A 27 éves Götze szerezte a 2014-es brazíliai világbajnokság döntőjének egyetlen gólját – a németek ezzel győzték le Argentínát –, azóta azonban egészségi gondok hátráltatták, és sem akkori csapatában, a Bayern Münchenben, sem visszatérve a Dortmundhoz nem találta meg korábbi jó formáját.

Lehet, hogy valóban Leverkusen következik az egykor nemzeti hősnek számító focistának?Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Anke Waelischmiller/Sven Simon

A szerződése az idény végén jár le Dortmundban – ahol nem alapember Lucien Favre vezetőedzőnél –, az esetleges hosszabbításról tartott megbeszélések egyelőre nem hoztak eredményt.

Michael Rummenigge három dolgot javasol Götzének: miután szerinte már elveszítette a gyorsaságát, inkább a játék irányításában kellene több szerepet vállalnia, ne gondoljon a pénzre, és hagyja a közösségi médiát, inkább a sportra összpontosítson.

"Ha olykor meglátom az Instagramon, azt kérdezem magamtól, hogy ő még mindig egy futballista, vagy inkább valaki, aki mutogatja magát?" – írta Rummenigge.