Fehéroroszországban a világjárvány ellenére is zajlik a focibajnokság

fbl virus health Horizontal
Fehéroroszországban a világjárvány ellenére is zajlik a bajnokság
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag Európában nem maradt más, jelenleg is zajló focibajnokság, csak a fehérorosz. A nemzetközi ajánlásokkal szembemenő liga az ország elnökének támogatásával továbbra is üzemel, és talán soha nem beszéltek róla ennyit világszerte, mint ezekben a napokban.

Szombaton hat meccset rendeztek, köztük volt az FK Minszk és a Dinamo Minszk városi rangadója is. A fővárosi derbit összesen 3000 néző látta a helyszínen.

Szurkolók a hétvégi bajnokin Forrás: AFP/Sergei Gapon

Az eseményről a BBC is írt, a Dinamo oldala pedig úgy számolt be róla, mint a Föld egyetlen hivatalos focimeccse abban az időpontban. A meccset végül az FK nyerte 3-2-re.

A 9,5 milliós országban egyébként 100-nál is kevesebb koronavírusos eset van hivatalosan. Miközben a többi európai ország lezárta a határait, betiltott minden tömegrendezvényt, Lukasenko elnök nem különösebben aggódik a járvány miatt.

A helyi labdarúgó-szövetség szóvivője elmondta, a minisztérium előírásait betartják, például mindenki kesztyűt visel, aki kapcsolatba kerül a szurkolókkal.

Lázmérés a beléptetés előtt Forrás: AFP/Sergei Gapon

Érdekesség, de már tíz ország közvetíti a fehérorosz bajnokikat, ha már nincs mit nézni, így például Oroszország, Izrael és India is közvetít.