Az MLS-ben is van már koronavírusos játékos

Philadelphia Union v Sporting Kansas City GettyImageRank2 soccer
KANSAS CITY, KANSAS - MARCH 10: Auston Trusty #26 of Philadelphia Union and Felipe Gutierrez #21 of Sporting Kansas City compete for the ball during the game at Children's Mercy Park on March 10, 2019 in Kansas City, Kansas. Jamie Squire/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Philadelphia Union csapata hivatalosan bejelentette, hogy egyik játékosa megfertőződött a koronavírussal.

A futballista kérésére a csapat nem hozta nyilvánosságra a nevét, mindössze annyit, hogy karanténban van és enyhe tüneteket produkál. Ezzel ő lett az első MLS-játékos, aki megfertőződött, korábban a New York City FC-ből kettő, a Seattle Soundersből pedig egy stábtag kapta el a vírust.

A Union közleményében az is szóba kerül, hogy a többi játékost, valamint a csapat körüli személyzet tagjait egyaránt negatívan tesztelték a vírusra. A klub edzőközpontja március 12. óta zárva tart, ekkor függesztették fel az MLS küzdelmeit.

A liga vezetősége eközben lemondott a fizetése 25%-áról, a többi dolgozónak kevesebbel vágják meg a bérét. Emellett továbbra is kitartanak amellett, hogy május 10-én folytatnák a bajnokságot.