Vágólapra másolva!
A DVTK labdarúgói, stábtagjai és vezetői is lemondtak fizetésük 30 százalékáról a klub további működése érdekében. A miskolci klub csapatkapitánya, Dejan Karan büszke a csapattársaira, ugyanis egységesen tudtak igent mondani a fizetéscsökkentésre.

Rövid egyeztetést követően a labdarúgók, a Feczkó Tamás vezette szakmai stáb és a menedzsment tagjai lemondtak április 1-től fizetésük 30 százalékáról. A többi munkavállaló bére jövedelmük függvényében sávosan, kisebb mértékben csökken, tekintetbe véve szociális szempontokat is. A részletekről a csapatkapitány, Dejan Karan beszélt.

„Miután a klubvezetés felvázolta a koronavírus-járvány miatt kialakult egészségügyi és gazdasági helyzetet, azzal a kéréssel fordult felénk, hogy közös megegyezéssel járuljunk hozzá a fizetésünk 30 százalékos csökkentéséhez - elevenítette fel Dejan Karan a klub honlapjának.

Dejan Karan büszke a csapattársaira Forrás: dvtk.eu

- Ezt követően a többi csapattársat is bevonva megvitattuk a helyzetet, és

egyhangúan beleegyeztünk. Megmutattuk a bajnokságban, hogy milyen egységes csapatot alkotunk, és most büszke vagyok a társaimra,

mert egységesen tudtunk igent mondani. Egyrészt egyáltalán nem örülök az események ilyen fordulatának, azonban másrészről boldog vagyok, ha bármilyen módon segíteni tudok annak a klubnak, ahol már négy éve játszok, és én viselhetem a csapatkapitányi karszalagot. Nekünk ez a fizetésünk harmada, viszont a pályamunkásoknak, az irodai dolgozóknak és ki tudja még

hány fontos munkát végző embernek lehet, hogy így marad meg az állása. Elsősorban emberek vagyunk,

most a futball másodlagos, a társadalom tagjaiként figyelnünk kell másokra is. Bízom benne, hogy hamarosan túl leszünk ezen a nehéz időszakon, és ismét a labdarúgás jelenti a fő témát."