Társoldalunk:

A Bayern München vezetője szerint jelentősen átalakul az átigazolási piac

2020.04.03. 13:10

Karl-Heinz Rummenigge szerint a koronavírus-járvány miatti válság alaposan átalakítja az átigazolási piacot a labdarúgásban.

Minden válság lehetőség is egyben. Az átigazolási díjak és a játékosok fizetése egészségtelen nagyságokat ért el. A járvány leállíthatja ezt a +mindig drágát, gyorsan és többet+ szemléletet - fogalmazott a Bayern München vezérigazgatója.

Hozzátette, az új futballisták szerződtetésének összege a 25 éve bevezetett Bosman-szabály óta először fog csökkenni és a racionalitás kerül előtérbe az üzletben.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München vezérigazgatójaForrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Firo/Sebastian El-Saqqa

Jól ismerem a fontosabb európai klubok számait, és elmondható, hogy a költségvetés nagyságától függetlenül mindegyik számára most a fizetőképesség megőrzése a kérdés- mondta a Bayern München vezetője.

"Jelenleg a klubok bevétele nulla. Nekünk nagy szerencsénk van, hogy az elmúlt években sikerült tartalékot képeznünk. Ugyanakkor ez a tény azt is jelenti, hogy szolidárisnak kell lennünk másokkal. Az erős vállnak meg kell támasztania a gyenge vállat" - jelentette ki a 64 éves Rummenigge.