Társoldalunk:

Kínáig is vihetik a Premier League-meccseket

2020.04.03. 07:45

A Premier League klubjainak és a liga vezetőinek részvételével tartanak videokonferenciát pénteken. A fő téma természetesen az lesz, hogy mikor és hogy lehet majd befejezni a Premier League küzdelmeit.

Egybehangzó hírek szerint a klubok többsége a befejezés mellet van, ugyanis 762 millió fontnyi közvetítési díj foroghat kockán. Az egyik klub állítólag azt is felvetette, hogy külföldön, a járványból már kilábaló Kínában lehetne lejátszani a maradék meccseket, de arra kevés az esély, hogy ezt az ötletet mindenki elfogadja.

Korábban felmerült az is, hogy a nagy világversenyek mintájára rendezzék meg az utolsó fordulókat, mint egy világbajnokságot. Minden csapat elvonulna egy szállodába és semleges helyszínen rendeznék a meccseket, természetesen nézők nélkül.

Kérdés, mikor és hogy lehet befejezni a bajnokságotForrás: AFP/Chris J Ratcliffe

A bajnokságból még kilenc fordulót nem játszottak le, ez heti két meccsel is minimum egy hónapig tartana, de senki nem tudja egyelőre megmondani, mikor lehet újra focizni.

A szervezők a következő szezon versenynaptárát féltik, a játékosok pedig a testi épségüket is. Egyrészt a vírusveszély miatt, másrészt pedig a hosszú kihagyás utáni komoly meccsterhelés sérülésveszélyes, mint ahogy az is, ha szünet nélkül kezdik a következő idényt, komolyabb alapozás nélkül.

Egy harmadik dolog is megoldásra vár Angliában, ez pedig a játékosok fizetése. A klubok egy része már csökkentette az alkalmazottak fizetését, de a labdarúgókét nem. A szigetországban már politikusok is felszólították a klubokat, hogy az alkalmazottak kapjanak teljes fizetést, akár a játékosok kárára is, sőt a PL-sztárok csillagászati fizetésének egy részét akár más módon való felhasználásra is alkalmasnak tartanák.