Biztos, hogy nem fog május elején folytatódni a Premier League

FOOTBALL - ENGLISH CHAMP - SWANSEA CITY v LIVERPOOL ANGLETERRE BARCLAYS CHAMPIONNAT CHAMPIONSHIP CITY ENGLAND FOOT FOOTBALL LIVERPOOL PREMIER LEAGUE Soccer SPORT SWANSEA SQUARE FORMAT
The Nike Ordem match ball with Premier League logo during the Barclays Premier League match between Swansea City and Liverpool played at the Liberty Stadium, Swansea, England, on May 1, 2016 - Photo Kieran McManus / BPI / DPPI
Vágólapra másolva!
Több fontos döntést is hoztak a Premier League-klubok vezetői. Biztossá vált, hogy nem fog május elején elindulni a szezon, ahogy azt korábban tervezték. Minderről egy videókonferencia keretében döntöttek.

Az angol élvonalbeli bajnokság irányítói arra kérték a PL húsz csapatának játékosait, hogy egységesen mondjanak le fizetésük 30 százalékáról, hogy a klubalkalmazottak megtarthassák munkahelyüket. A klubok támogatták a javaslatot, és ki fogják dolgozni annak a mindenki számára megfelelő módját.

Hasonló ötlettel állt elő a nap folyamán Harry Maguire, a Manchester United játékosa is, és a liverpooli csapatkapitány, Jordan Henderson által vezetett megbeszelésen résztvevő valamennyi PL-csapatkapitány is.

A résztvevők arról is határoztak, hogy a Premier League összesen 125 millió fonttal segíti a futball-liga (EFL) csapatait, azaz a másod-, harmad- és negyedosztály összesen 72 klubját, valamint a további három osztályt, azaz a National League-et. A PL emellett 20 millió fontot utal át a brit egészségügyi hálózatnak, az NHS-nek.

Az is véglegessé vált, hogy a korábban kitűzött május 8-9-i hétvégén biztosan nem fog újra indulni sem a PL, sem az EFL bármelyik bajnoksága, ahogy női első és másodosztály küzdelmei sem.

"A 2019-2020-as idény csak akkor fog folytatódni, amikor az biztonságos lesz. Bármilyen folytatásra csak a kormány és az egészségügyi hatóságok teljes fokú támogatásával kerülhet sor – szögezi le a PL közleménye. Új dátum tehát nincs, azt viszont megerősítik, hogy valemennyi félnek az az érdeke, hogy minden bajnokságban lejátsszák a hiányzó mérkőzéseket.