Társoldalunk:

Biztos, hogy nem fog május elején folytatódni a Premier League

2020.04.03. 19:51

Több fontos döntést is hoztak a Premier League-klubok vezetői. Biztossá vált, hogy nem fog május elején elindulni a szezon, ahogy azt korábban tervezték. Minderről egy videókonferencia keretében döntöttek.

Az angol élvonalbeli bajnokság irányítói arra kérték a PL húsz csapatának játékosait, hogy egységesen mondjanak le fizetésük 30 százalékáról, hogy a klubalkalmazottak megtarthassák munkahelyüket. A klubok támogatták a javaslatot, és ki fogják dolgozni annak a mindenki számára megfelelő módját. 

Hasonló ötlettel állt elő a nap folyamán Harry Maguire, a Manchester United játékosa is, és a liverpooli csapatkapitány, Jordan Henderson által vezetett megbeszelésen résztvevő valamennyi PL-csapatkapitány is.

A résztvevők arról is határoztak, hogy a Premier League összesen 125 millió fonttal segíti a futball-liga (EFL) csapatait, azaz a másod-, harmad- és negyedosztály összesen 72 klubját, valamint a további három osztályt, azaz a National League-et. A PL emellett 20 millió fontot utal át a brit egészségügyi hálózatnak, az NHS-nek.  

Az is véglegessé vált, hogy a korábban kitűzött május 8-9-i hétvégén biztosan nem fog újra indulni sem a PL, sem az EFL bármelyik bajnoksága, ahogy női első és másodosztály küzdelmei sem.

"A 2019-2020-as idény csak akkor fog folytatódni, amikor az biztonságos lesz. Bármilyen folytatásra csak a kormány és az egészségügyi hatóságok teljes fokú támogatásával kerülhet sor – szögezi le a PL közleménye. Új dátum tehát nincs, azt viszont megerősítik, hogy valemennyi félnek az az érdeke, hogy minden bajnokságban lejátsszák a hiányzó mérkőzéseket.