Társoldalunk:

Szponzorautókkal mentek haza az NB I-es csapattól kirúgott román focisták

2020.04.03. 10:47

Milliós szponzorautókkal, titokban szökött haza a karanténból a Kisvárda két román focistája, Gheorghe Grozav és Iasmin Latovlievici. A kocsikat igen, a játékosokat nem várják vissza - írja a Bors.

A Kisvárda két román játékosa, a csapat legjobbjának számító Gheroghe Grozav, valamint az epizódszereplő Iasmin Latovlievici annak ellenére utaztak Romániába, hogy a klub szigorúan megtiltotta a játékosoknak, hogy elhagyják Magyarországot.

Azonnali hatállyal kirúgta az NB I-es klub a legeredményesebb játékosát

A magyar első osztályú labdarúgó-bajnokságban jelenleg a koronavírus miatti szünetben a hetedik helyen álló Kisvárda Master Good hivatalos oldalán jelentette be, hogy azonnali hatállyal megválik a házi gólkirálytól, Gheorghe Grozavtól és mellette Iasmin Latovlievicitől is. Révész Attila, a klub sportigazgatója a csapat honlapján elmondta: „Szerdán engedély nélkül hazautaztak Romániába, amelynek a határai le vannak zárva.

Révész Attila sportigazgató szerint a játékosok és a városban élők érdeke miatt is hozták meg azt a döntést, hogy mindenkinek Kisváedán kell maradnia.

"A keddi csapattájékoztató előtt a technikai vezetőnek jelezték, hogy nem jönnek. Bár többször felszólítottuk a játékosokat, nem hagyhatják el a várost, amit mindenki megértett, ők múlt hét szerdán mégis hazamentek Romániába. Hogy miért? Nem tudom, Grozavnak még a barátnője is itt lakott – mondta a Borsnak Révész. Ráadásul egyikük Temesvár közelében lakik, ami Romániában a vírus egyik gócpontja. Az kell még, hogy behozzanak valamit Kisvárdára, ezt nem hagyhatom, és mivel ez súlyos szerződésszegés, amit nem tolerálunk, kezdeményeztük a szerződésbontást."

A sportigazgató elmondta, Grozavék – akik vélhetően karanténba kerültek Romániában – két külön szponzorautóval léptek le, amit a klub a Volkswagentől kapott.

"Ezeket vissza kell hozniuk, a fizetésüket pedig a szerdai naptól már nem kapják" – jelentette ki Révész.

Grozav csapata legnagyobb értékének számított, 37 meccsen 12 gól és nyolc gólpassz volt a mérlege, Latovlevici egyetlen percet sem játszott az NB I-ben.