Társoldalunk:

Letartóztattak egy szerb válogatott focistát

2020.04.04. 16:20

A kijárási tilalom megszegése miatt letartóztatták Aleksandar Prijovic szerb labdarúgót, a jelenleg a szaúd-arábiai labdarúgó bajnokában szereplő al-Ittihad támadóját. 

A 29 éves válogatott csatár társaival együtt egy belgrádi szálloda halljában italozott délután öt óra után, emiatt az ügyészség felelősségre is vonta. A szerb rendőrség hozzátette, a hotel is büntetésre számíthat, ugyanis a jelzett időpontot követően tilos lett volna ételt és italt felszolgálniuk. 

Prijovicot számos más emberrel együtt letartóztattuk. Megsértették a tilalmat, egy belgrádi szálloda vendéglőjében ittak, és összesen több mint öt ember volt jelen – mondta Vladimir Rebic a rendőrség részéről az RTS televíziónak.

Aleksandar Prijovicot (fehérben) letartóztattákForrás: AFP/Fabrice Coffrini

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a szerb kormány hétköznap 17 órától reggel 5 óráig vezetett be kijárási tilalmat, illetve megtiltották azt is, hogy kettőnél több ember gyűljön össze egy helyen, hétvégén ez még szigorúbb, szombaton 13 órától hétfő hajnali 5 óráig tilos az utcára lépni. 

Korábban a Real Madridban szereplő, ugyancsak támadó Luka Jovic is megszegte a kijárási tilalmat annak ellenére, hogy hatósági karanténba került.