Társoldalunk:

Hihetetlen, hogy hova ment a Schalke játékosa a karantén alatt

2020.04.05. 14:39

A német első osztályú labdarúgó-bajnokságban a globális koronavírus-járvány miatti leállás alatt a klubok is igyekeznek jó példával járni a társas távolságtartás és az otthon maradás hangsúlyozásával. Nincs ezzel másképp a Bundesligában jelenleg hatodik helyen álló Schalke 04 sem, amely együttesnél Amine Harit egy március 19-i közösségi felületen posztolt videóban az előbb említett dolgokra hívta fel a figyelmet.

A történet szépséghibája ott volt, hogy még aznap éjjel hajnali fél kettő körül a 22 éves futballista az Essenben található „Buddy Bar" nevű vendéglátó egységben múlatta az időt.

A helynek egyébként az érvényben lévő korlátozó intézkedések miatt már délután hatkor be kellett volna zárni, ennek ellenére, mikor a lakossági bejelentést követően megérkeztek a helyszínre a rendőrök, még jó egy tucat ember volt a bárban.

A Schalke sportigazgatója, Jochen Schneider komoly büntetésben részesítette a marokkói válogatott középpályást, akinek összesen 100 000 eurót kell fizetni a tette miatt a klubnak és jótékony célokra.