Aláírásgyűjtés indult, hogy az Atalanta kapja az idei olasz bajnoki címet

Atalanta BC v Valencia Cf  - UEFA Champions League  SPORT soccer soccer match TEAM FOOTBALL UEFA SOCCER PLAYER CHAMPIONS LEAGUE small group of people full lenght
Ruslan Malinovskyi, Marten De Roon and Rafael Toloi of Atalanta greeting the supporters at the end of the UEFA Champions League Round of 16 first leg match Atalanta BC v Valencia Cf at the San Siro Stadium in Milan, Italy on February 19, 2020 (Photo by Matteo Ciambelli/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Olaszországban aláírásgyűjtés indult, hogy az Atalanta kapja meg a Serie A 2019-2020-as kiírása győztesének járó bajnoki címet, azaz a scudettót. 

A petíció kiötlői szerint az elismerés nem csupán magának a bergamói csapatnak szólna, amelyik 25 mérkőzést követően a 4. helyen áll a koronavírus-járvány miatt félbeszakított bajnokságban, valamint a legjobb nyolc közé jutott története első Bajnokok Ligája-szezonjában. A csapat nagyszerű játékával (70 lőtt gólja messze a legtöbb az élvonalban) számos rajongót szerzett nem csak Olaszországban, de szerte Európában is.

Emellett az aláírásgyűjtés kezdeményezői a bajnoki cím odaítélésével a járvány által talán legsúlyosabban érintett olasz város, Bergamo, illetve annak lakói előtt is tisztelegnének.

Olaszország sokáig a koronavírus-járvány által legsúlyosabban fertőzött ország volt (az elmúlt napokban Spanyolország vette át a vezető helyet a megbetegedések terén), ahol február közepén könnyen lehet, hogy éppen az Atalanta–Valencia BL-mérkőzés robbantotta fel a "járványbombát".

Olaszországban március 9-én rendeztek utoljára élvonalbeli labdarúgó mérkőzést, és most már biztosnak tűnik, hogy a május elejére kiírt folytatásból sem lesz semmi. A bajnokság befejezésére több forgatókönyv is létezik (lezárják a jelenlegi állásnál, nem hirdetnek bajnokot, befejezik nyáron), ez most egy újabb megoldás a listán.