Társoldalunk:

Eljárás indul a prostituáltakkal bulizó angol válogatott futballista ellen

2020.04.06. 11:32

Az angol labdarúgó-bajnokság címvédője, a Manchester City fegyelmi eljárást indít hátvédje, Kyle Walker ellen, aki a szigorú kormányzati intézkedések ellenére partit tartott otthonában, mások mellett két prostituáltat is "vendégül látva".

A 29 éves angol válogatott védő múlt heti házibulijáról a The Sun című lap számolt be a hétvégén, külön kiemelve, hogy Walker közvetlenül azt megelőzően rendezte házában a partit, hogy Twitter-oldalán a távolságtartásra vonatkozó állami szabályozás betartásának fontosságáról tett ki egy posztot.

A labdarúgó elismerte a történteket, és a lapnak küldött egy közleményt, melyben bocsánatot kért meggondolatlan tettéért, mellyel csalódást okozott hozzátartozóinak, klubjának, a szurkolóknak és a közvéleménynek.

Walker csapata szintén közleményben reagált és sajnálatát fejezte ki a botrány miatt, egyúttal bejelentette, hogy fegyelmi eljárást indít a játékos ellen.

"A labdarúgók példaképek, a stábunk és játékosaink pedig azért dolgoznak, hogy mindenben támogassák a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat, illetve minden koronavírus-járvánnyal küzdő ember munkáját. Kyle tette közvetlenül ezeket az erőfeszítéseket sértette meg" - írta a Manchester City.