Nagykorú lett a Cottbus kapusának híres öngólja

Soccer Bundesliga - Tomislav Piplica GERMANY:DEU SPO Soccer Sports ball bundesliga FULL-LENGTH GESTURE GOALKEEPER single HORIZONTAL
(dpa) - Tomislav Piplica from Bosnia, goalkeeper of the German soccer club FC Energie Cottbus, cowers on the soccer pitch during the match against Bochum in the Ruhr Stadium in Bochum, 17 August 2002. Cottbus lost 0:5 (0:3).
Vágólapra másolva!
18 éve ezen a napon szerezte minden idők egyik legemlékezetesebb öngólját az Energie Cottbus bosnyák kapusa, Tomislav Piplica.

Piplica alakítására a magyar drukkerek is jól emlékezhetnek, mert akkoriban az Energie játékosa volt Sebők Vilmos, Mátyus János, Vincze Ottó és Vasile Miriuta is.

A Mönchengladbach elleni meccsen Miriuta végig a pályán volt, de az utolsó gólnál már Mátyus is, amikor 3-2-re vezetett a Cottbus.

Egy felpattanó lövés után hullott Piplica kapuja felé a labda, de a kapus nem tudta, mit csináljon, talán azt hitte, a lécen pattan majd a labda, de nem lett igaza. Rajzfilmbe illő módon pattant a kapus fejére a labda, onnan pedig a hálóba.