Vágólapra másolva!
Elmondása szerint egész Magyarországot képviseli és a magyar emberekről alkotott képet befolyásolja Vadócz Krisztián, az uruguayi Penarol labdarúgócsapatának légiósa, aki január elején igazolt a dél-amerikai együtteshez, melynek színeiben öt mérkőzésen léphetett pályára a koronavírus-járvány miatt elrendelt szünet előtt.

A 34 éves középpályás a Kossuth Rádiónak azt mondta, Uruguayban kevésbé érzékelhetők a világjárvány hatásai, az emberek energikusak és vidámak, de igyekeznek betartani az előírásokat, nem szerveznek összejöveteleket és próbálják tartani egymástól a távolságot.

"Én is elzárva élek, de minden nap kimegyek edzeni, mert heti hat napra küldik az egyéni feladatokat, valamint megkaptuk hozzájuk a felszerelést, így mindenki egyénileg el tudja végezni ezeket" - nyilatkozta Vadócz, hozzátéve, hogy Montevideóban két hétig csak a szupermarketek és a gyógyszertárak voltak nyitva, de az elmúlt 2-3 napban az egyéb boltok egyharmada újra kinyitott.

Vadócz Krisztián (hátul) nagyon jól érzi magát Dél-Amerikában Forrás: Club Atlético Penarol/Facebook

Vadócz elmondta, az első pillanatokban fontos volt, hogy jó benyomást tegyen a csapattársaira, a szakmai stábra és a szurkolókra, és kiemelte, örül, hogy Diego Forlán, a Penarol vezetőedzője beválogatta őt is abba a társaságba, amellyel sikerre akarja vinni a klubot.

"Nagyok az elvárások az edzővel szemben. Azt várják tőle, hogy szép eredményeket érjen el a csapat az ő irányításával,

– jelentette ki a futballista.

Vadócz azt mondta, a fővárosi klub szurkolói imádják a labdarúgást, az utcán viselt mezek 80 százaléka Penarol-trikó, "az apukák a tengerparton pedig jobban dekáznak, mint én".

"Fanatikusan szeretik a futballt, és vigyáznunk is kell, hogy sikeres legyen a csapat, mert ha kikapunk, nem biztos, hogy a következő héten kapok kenyeret a sarki fűszeresnél" - nyilatkozta a magyar játékos.