Társoldalunk:

Van Dijk legendává akar válni a Liverpoolban

2020.04.07. 11:09

Virgil van Dijk azt mondta, az FC Liverpool labdarúgócsapatának legendájává akar válni és szerinte semmi nem állíthatja meg az együttest abban, hogy "hihetetlen dolgokat" érjen el.

A 28 éves holland védő 2018 januárjában igazolt a klubhoz, amellyel azóta Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert, a Premier League mostani szezonjában pedig mindössze két győzelemre volt attól, hogy - 1990 óta először - elhódítsa a bajnoki címet, amikor a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a küzdelem.

Van Dijkkal a spanyol Sport készített interjút, s arra a kérdésre, mit szeretne, a az emberek hogyan emlékezzenek az Anfield Roadon töltött időszakára, a játékos a következőképpen válaszolt: "Mint egy liverpooli legenda. Hihetetlen dolgokat akarok itt elérni. Olyan játékos akarok lenni, aki visszavonulása után visszatér az Anfieldre. Látok klublegendákat a meccseinken, és úgy érzem, egy nagy család tagja vagyok" - fogalmazott a futballista, aki a tavalyi Aranylabda-szavazáson második helyen végzett Lionel Messi mögött. "Fantasztikus csapatunk van, nincs hiányosságunk, és minden a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy sikert érjünk el: egy edző, akivel azonosulunk, sokoldalú keret, győztes játékstílus, stadion és szurkolók, akik szintén fontos szerepet játszanak" - tette hozzá.

A Liverpool 29 mérkőzésen 82 pontot gyűjtött a mostani bajnoki idényben - mindössze egyszer kapott ki -, és 25 pontos előnnyel vezeti a tabellát az egy meccsel kevesebbet játszó, címvédő Manchester City előtt.