A koronavírus miatt megfelezték Neymarék fizetését

fbl epidemic virus Horizontal
Megfelezték a Paris Saint-Germain sztárjátékosainak fizetését
Vágólapra másolva!
Csütörtökön is további halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt.

A Premier League-ben szereplő klubok közül elsőként a Southampton közölte, hogy megállapodott a játékosokkal és a szakmai stábbal a fizetések csökkentéséről. Az egyesület részleteket nem közölt, hogy milyen mértékben fogta vissza a béreket, csak azt, hogy a megállapodás áprilisra, májusra és júniusra vonatkozik, és a klubvezetés tagjai is csökkentett fizetést kapnak. A Premier League csapatai egységesen harmincszázalékos csökkentést javasoltak, de az angol élvonalbeli labdarúgók szakszervezete vasárnap elutasította az indítványt.

Megfelezték a Paris Saint-Germain sztárjátékosainak fizetését Forrás: AFP/Franck Fife

Szintén megállapodott játékosaival a fizetéscsökkentésről a Paris Saint-Germain. A Bajnokok Ligájában negyeddöntős francia bajnok vezetősége megfelezte azoknak a labdarúgóknak a bérét, akik több mint havi 100 ezer eurót keresnek, a többieknek pedig ennél kisebb mértékben csökkentette a járandóságát.

Azok, akik 50 és 100 ezer között keresnek, 40, míg az 50 ezer alatt keresőknek 30 százalékos bevételkiesést fogadtak el.

Új-Zéland labdarúgó-szövetsége május utolsó hétvégéig halasztotta a szezon rajtját, amely rend szerint április közepén indul. A csapatok számára május 16-ig az edzések is tilosak.

Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Ottawa Senators mind a hat fertőzött alkalmazottja meggyógyult. DJ Smith vezetőedző beszámolója szerint az öt játékos és egy klubalkalmazott egyikének sem voltak nagyon komoly tünetei. A betegek nevét nem hozták nyilvánosságra.

A világjárvány miatt rövidebb évaddal számol az északi sízőknél Pierre Mignerey, a nemzetközi szövetség (FIS) versenyigazgatója. Csütörtöki sajtónyilatkozatán azt mondta, hogy a sífutók világkupa-sorozatát változatlanul november vége és március között tartanák meg, de az eddigieknél kevesebb viadallal és rövidített hétvégi etapokkal.

"A versenynaptárt kellene mielőbb véglegesíteni, mert egy-egy vk-esemény utolsó pillanatban történő törlése nagyon sokba kerül"

- mondta Mignerey.