Társoldalunk:

Détári Lajos: Felháborító, hogy a futballisták zsebében turkálnak

2020.04.09. 11:59

Détári Lajos szerint  a jelenlegi egészségügyi helyzetben a labdarúgás az utolsó részletek egyike. A volt világválogatott a Nemzeti Sportnak adott interjút.

"Folytatódik-e a bajnokság? Hogyan avatnak bajnokot? Őszintén szólva, kit érdekel ez most?" - tette fel a kérdést Détári. Kifejtette, hogy a labdarúgás ezekben a hetekben sokadrangú dologgá vált. Ugyanankkor felháborítónak tartja, hogy a közbeszéd témája lett a labdarúgók fizetéscsökkentése.Miért csak a labdarúgókét? Miért csámcsog ezen mindenki? Van sok vagyonos ember az országban, nemcsak a focisták, ők miért nem állnak a sarkukra? Nehogy már a focisták keresete legyen a fő téma. Egyetlen labdarúgó főnöke mellett sem álltak gépfegyverrel, amikor szerződést kínáltak a játékosoknak. Ki az, aki visszautasítana egy jó ajánlatot?"

Détári hozzátette: messze nem ért egyet azzal, hogy valamennyi ligában azonos szinten csökkentsék a labdarúgók bérét. Ugyanakkor az örömmel tölti el, hogy a súlyos járvány közben a sportolók nem feledkeznek el az összefogás fontosságáról. A volt játékos bizakodik, hogy hamarosan minden rendben lesz és az élet visszatér a normális kerékvágásba. Détárinak februárban indult el a focisulija, a koronavírus-járvány ezt is érintette. A foglalkozásokat kénytelenek voltak beszüntetni.